Μας ρωτάτε

και απαντούμε

 

faq-woman.jpg

Συχνές ερωτήσεις

για το ιατρείο

 
   

Το ιατρείο δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και η επίσκεψη είναι ιδιωτική (με αμοιβή). Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και έκδοσης παραπεμπτικών στους ασθενείς του ιατρείου που είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ (πιστοποίηση για ηλεκτρονική συνταγογράφηση).

Ναι. Μετά από την εξέταση του ασθενή, και αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, το ιατρείο μπορεί να χορηγήσει αναρρωτική άδεια και άλλα ιατρικά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 του Ν. 3418/2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας) τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς. Σε κάθε περίπτωση, τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά και οι εκδιδόμενες γνωματεύσεις αφορούν αποκλειστικά στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας κάθε ιατρού. Αρχικά το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 όριζε ότι ειδικότερες ρυθμίσεις εξακολουθούν να ισχύουν. Πλην όμως διαγράφηκε με την παρ.2 άρθρ.6 Ν.3627/2007,ΦΕΚ Α 292/24.12.2007, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή κάποια εξαίρεση από την ισοτιμία των ιατρικών πιστοποιητικών.

Ναι. Στους ασθενείς του ιατρείου που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα παραπεμπτικά ώστε να έχουν συμμετοχή από το ταμείο τους στα φάρμακα, στις εξετάσεις, στις φυσιοθεραπείες, σε ιαματικά λουτρά, στους νάρθηκες και άλλα ορθοπεδικά είδη καθώς και στις χειρουργικές επεμβάσεις.

   

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας είναι προτιμότερο να έχετε κλείσει ραντεβού ώστε να αποφύγετε την αναμονή ή την άσκοπη ταλαιπωρία σας σε περίπτωση απουσίας του γιατρού λόγω χειρουργείου. Εννοείται βέβαια πως το ραντεβού δεν είναι υποχρεωτικό, και αν έχετε κάποιο πρόβλημα και έρθετε στο ιατρείο θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε.

   

Είναι δεκτοί οι παρακάτω τρόποι πληρωμής: με μετρητά, με χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με κατάθεση/έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό. Για το κόστος της επίσκεψης και των διάφορων ιατρικών πράξεων (εγχύσεις, χειρουργεία κλπ.) επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Νέα ιατρείου

και ανακοινώσεις